måndag 25 december 2017

Lyssnat på: NOVEMBER + DECEMBER

Årets sista Lyssnat på: innan det blir dags att summera musikåret 2017. Håll utkik, för den godbiten kommer snart!

Turnstile. Foto: Bandcamp
Turnstile - "Real thing" (singel, 2017)
Ungdomarna i Turnstile gör old school hardcore som det varken går att hitta dess like och ännu mindre sitta still till. Första släppet sen fenomenala Nonstop feeling (2016) är en riktig dänga och jag längtar efter nya albumet Time & Space som släpps 23/2 nästa år.

Svart Katt - När allt är över (album, 2017)
Punk i melodiskt format som smälter mitt frusna hjärta varje gång. Första fullängdaren är här, och kommer göra väntan på ljusare tider så mycket lättare. 

Tribulation - "The lament" (singel, 2017)
Värmlänningarna i Tribulation behöver ingen presentation, i alla fall inte efter släppet av hyllade The Children of the night (2015). Nya trummisen Oskar Leander är på plats och så också ny singel som får mig att redan börja förbereda plats i årsboken för 2018 års musikaliska höjdpunkter. Nya albumet Down below släpps 26/1. 

A Perfect Circle - "The doomed"
Jag trodde inte jag skulle känna så starkt för A Perfect Circle igen, sedan Thirteenth step (2003) har supergruppen nämligen inte passerat hörselgångarna mer än någon enstaka gång. Men "The doomed" är inte bara en stark låt, det är nog ett av de bättre alster jag hört från bandet. Kanske är det abstinensen av nytt från Tool som gör det. Stämmer de nyaste uppgifterna kan vi få nya album från Maynards båda flaggskepp under 2018, vilket nog blir mer än jag klarar av att hantera.

Baest - "Crosswhore" (singel, 2017)
Dansk death metal som trots tröttsam tematik i titeln är av hög musikalisk kvalitet. Och folk klagar på dansk metal..

Gatecreeper - "Sweltering madness" (singel, 2017)
I samma genre är Gatecreeper ett av de hetare och mest hypade nya namnen som etablerade sig ordentligt på metalkartan i och med hyllade Sonoran depravation (2016). Nya tvålåtarssläppet gör inte gällande att formen är på nedgående. 

Arkhon Infaustus - Passing the Nekromanteion (EP, 2017)
Jag har fått det stora nöjet att få hemskickat ett gäng alster från den franska labeln Les Acteurs de l'ombre och däribland death/black metalbandet Arkhon Infaustus från Paris. Riktigt kompetent dödsblack, som tydligen varit igång ända sedan 1997.

Honningbarna - Voldelig lyd (album, 2017)
Norska punkarna i Honningbarna är inte bara fantastiska musikaliskt, de har viktiga saker att säga också. Nya albumet Voldelig lyd släpptes i fredags och jag längtar tills de kommer till Malmö och Plan B i februari. 

Anna von Hauswolff - "The mysterious vanishing of Electra" (singel, 2017)
 Anna von Hauswolff har redan gjort stort avtryck i metalåret 2017 i sitt fina gästande på Wolves In The Throne Rooms senaste album och kommer nu med eget nytt material. Som vanligt är det hypnotiskt och droneigt, allt med hennes mäktiga stämma på toppen. 

Windhand - "Old evil" (singel, 2017)
Apropå mäktiga stämmor är det en ynnest att återigen få vila öronen mot Windhand och Dorthia Cottrells fantastiska sång igen. Split med Satan´s Satyr släpps i februari.
Kramar VV


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar