Sidor

torsdag 17 januari 2019

Exklusiv förhandslyssning + intervju med SVART KATT. Ny EP - "Allt blir nog bra" ute 18/1!

Svart Katt, punkbandet som satt ton på det jämtländska vemodet (men som är baserade i Stockholm) är tillbaka med en sex låtar lång EP som släpps på Adrian recordings den 18/1. Allt blir nog bra är den tröstande titeln och den som hängt med vet att jag funnit mycket tröst i Svart Katt och deras punk, som är både fjäderlätt och blytung på samma gång. Med Allt blir nog bra följer bandet upp fullängdaren När allt är över (2017) och EP:n Rosta sönder (2016) och detta firas med releasefest på Bar Brooklyn i Stockholm imorgon fredag 18/1. 08:or gör bäst i att dyka upp.

Den som är otålig på kvalitetspunk behöver dock inte vänta längre än tills just detta nu - för på Veckans Vrål får man tjuvlyssna på hela härligheten! En liten scrollning nedåt bara.

Svart Katt. 
Hur är läget med Svart Katt, mitt i all januarikyla och tider av oändligt mörker? 

Jo, det är trots kyla och mörker bra, tack.

Hur skiljer sig den nya EP:n från era tidigare släpp "När allt är över" och "Rosta sönder"? 

Vi har spelat in i Studio Talkback i Östersund med Sommarkatten som producent som tidigare och skivan är mastrad hos Danne på 4916 Mastering. Så vi har fortsatt  jobba med samma personer som på albumet som kom förra året. 

Den största skillnaden är nog att vi jobbat mer med ljudbilden den här gången. Den är kallare och råare än på albumet men större och fetare än på Rosta sönder. Vi gör fortfarande samma typ av låtar, kanske med skillnaden att vi lagt lite mer energi på arrangemang och detaljer denna gång.

Vad händer i övrigt under 2019 för Svart Katt? 

Vi har jobbat på med nytt material till nästa album ett tag nu och kommer fortsätta med det. Vi kommer låta det ta den tid det behöver ta innan vi börjar spela in igen. Vi jobbar på ett lite annat sätt med låtskrivandet än hur vi gjort tidigare och förhoppningsvis ger det oss en utveckling av hur vi låter. 

Några planer på att ge er ut på vägarna?

Ja absolut, vi kommer spela en del i och runt Stockholm under våren och har planer på en lite större turné under hösten 2019.

Om ni får önska vad ni vill av 2019 för Svart Katt - vad vill ni ha?

Vi hoppas väl först och främst på att folk lyssnar på och gillar ”Allt blir nog bra”. Sen är det väl inte så mycket mer vi vill ha. Vi kommer lägga mycket tid och energi på att göra ett så bra album som möjligt.


 Allt blir nog bra är en sex låtars samling ljuvliga betraktelser över livet, på precis det där ärliga och nakna sättet som vi blivit bortskämda med när det handlar om Svart Katt. Samtidigt som det känns bekant och bandet levererar en precis lika trallvänlig och lättälskad punkrock som i tidigare alster känns helheten lite mognare, och det märks att bandet slipat på diamanten som är deras hantverk. Arrangemangen har kryddats med inslag av piano och körer och ljudbilden känns tyngre.

Alla sex stycken är fina i sig men det är svårt att inte falla lite extra för en låt som "Jag bryr mig inte", som sticker ut både tempomässigt och i känsla. Sen är ju "Inga svar" en dänga som rymmer mer hitpotential på 1 minut och 45 sekunder än vad många mäktar med på en hel livstid. Med Allt blir nog bra har Svart Katt tagit ytterligare ett kliv framåt och jag ser fram emot att fortsätta följa bandets väg mot framtida stordåd. Ni som har makt, boka nu in dem utanför hufvudstaden så vi på landet kan få chansen att se dem också.
Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar