tisdag 16 september 2014

Filmer att förkovra sig i.

Nerbäddad i soffan med bultande huvudvärk och feber. Deppigt? Det behöver inte vara så farligt. Internet erbjuder nämligen en mängd vrålmaterial att förkovra sig i. Exempelvis följande tre, vilka jag lät förgylla gårdagens feberfrossningar med.

Metal Evolution - Extreme Metal - The Lost Episode (2014)
Sam Dunn´s epos över metalmusikens utveckling och olika förgreningar är en av de absolut bästa dokumentärerna i ämnet. Avsnittet om Extreme Metal är den pusselbit som saknades i originalserien från 2011, med totalt 12 avsnitt. För min del skulle Dunn kunna göra 12 avsnitt bara utifrån de här 52 minuterna men det får räcka så länge.


Once Upon A Time In Norway - The history of Mayhem (2007)
Det finns dokumentärer och så finns det dokumentärer om den norska black metal-scenen. Trots att jag egentligen inte lyssnar på musiken är det otroligt intressant att höra vittnesmål från de som var mitt uppe i den mytomspunna miljön kring Mayhem. Dokumentären kretsar främst kring intervjuer med Mayhem-medlemmarna vilket ger ett trovärdigt intryck. Efter "Until The Light Takes Us" är detta den bästa dokumentären jag sett om scenen.


Parkway Drive - Home Is For The Heartless (2012)
En fin turné-DVD från Parkway Drive som cementerar min bild av bandet som ett gäng genuint bra människor. Lika mycket som filmen skildrar konserter och turnéliv visar bandet upp de olika platser i världen man hamnar på. Som tittare blir du både sugen på att bli rockstjärna och på att åka ut och resa. En av höjdpunkterna är bandets intryck av och galna spelning i Kolkata, Indien. 

Mycket nöje!

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar