måndag 25 maj 2015

Lyssnat på: APRIL

Vintern rasat och så vidare. Skönt med ljus, värme och hopp. Kul också att jag fått positivt svar på min ackreditering till grymma metalfestivalen Copenhell, som går av stapeln i Köpenhamn den 18-20 juni. Räkna med tjat om det på VV framöver. April var således en fin månad. Det blir lätt så när man har följande soundtrack i lurarna.

This Gift Is A Curse - "Hamnskiftaren"
Ny singel från Stockholmsbandet som levererar smutsig, driven hardcore med både sludge och black metal som botten. Njutbart nå djävulskt. Från Hamnskiftaren (2015).

This Gift Is A Curse. Foto: http://www.discouragedrecords.com
The Generals - "My own demise"
Ösig och tung death n' roll från staden där solen alltid skiner, Karlstad. Jag skiner också när jag lyssnar på grymma Blood for blood (2013).

While She Sleeps - "No sides, no enemies"
Svängig, melodiös och peppande metalcore/hardcore från Sheffield, England. Var i krokarna och spelade med bl. a. Oathbreaker och Cancer Bats i april men VV kunde inte gå. Det gör ont. Från fina Brainwashed (2015). 

God Mother - "Sacrament"
Stenhård, ösig och rask hardcore från Stockholm som är ett riktigt fynd och balsam för mina öron. Från käftsmällen Maktbehov (2015).

God Mother. Foto: https://godmothersverige.bandcamp.com
The Lions Daughter & Indian Blanket - "Wolves" 
Något så unikt och och fantastiskt som ett samarbete mellan ett sludge/post metalband och ett band som spelar american folk. Resultatet är häpnadsväckande och "Wolves" är en helt fantastisk låt. Från A black sea (2013).

Deafheaven - "Tunnel of trees"
Man bara måste älska detta Deafheaven. Mixen av black metal och post metal är min absoluta favorit av alla musikaliska hopkok som finns. Och den San Fransisco-baserade kvintetten gör den bäst av alla. Från Roads to Judah (2011).

Black Tusk - "Screaming inside myself"
Sludge och stoner metal i fantastiskt utförande från Savannah, Georgia. Bandet som så tragiskt förlorade sin basist Jonathan Athon förra året har inte gett upp musiken, och tur är det. Från EP:n Vulture's eye (2014). 

Kylesa - "Ignoring anger"
Delar både genre och hemstad med ovan nämnda Black Tusk och behöver ingen närmre presentation.  Kylesa får mig att känna mig cool när jag lyssnar. Så cool som det är möjligt när man innehar ett dubbelnamn och delar efternamn med Jönssonligan. Från Time will fuse it´s worth (2006).

Gallows - "Leather crown"
Brittisk hardcorepunk från Watford, England. När jag såg dem på Roskildefestivalen 2010 lyckades bandet med konststycket att få den punkfulla publiken att bilda en mänsklig pyramid. Från sprillans nya Desolation sounds (2015).

Caliban - "King"
Melodiös och sångstark metalcore från Hattingen i Tyskland. Nytt album ryktas dyka upp nästa år. Från senaste dängan Ghost empire (2014).

Xibalba - "Invierno"
Blytung hardcore med influenser från både death och doom metal. Bandet är stationerat i Pomona, Kalifornien och blandar vrål på engelska och spanska. Från nya skivan Tierra y libertad (2015).

Call Of The Void - "Truth in bone"
Ännu mera hardcore (mycket av den varan under april månad) från grymma Call Of The Void, som inte är blyga för att slänga in lite redig grind i leken. Från Ageless (2015)
Refused. Foto: Dustin Rabbin
Refused - "Elektra"
Apropå hardcore så rörde Dennis Lyxzén och company runt ordentligt i grytan när de i slutet av april släppte bomben att de kommer släppa nytt, och det så tidigt som i juni i år. Freedom (2015) lär bli ett av de mest omdiskuterade albumen i vrålvärlden i år och singeln "Elektra" är ett välkommet smakprov som det stundtals svänger ordentligt om.

XrepentanceX - "Through eyes unclouded"
Från England kommer detta straight edge-band som för tankarna till det glada 90-talet med sin energiska hardcore. Förbannat och fint, precis som det ska vara. Den som tror att hardcore har dött ut kan ta en titt på denna lista och tänka om. Från The sickness of Eden (2015).

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar