söndag 27 oktober 2013

Lyssnat på v43!

Veckans lista har formatet sju låtar vilket är tanken framöver. Vill allt sig väl ska man alltså få sig till livs minst 365 stycke kvalitetsvrål på ett kalenderår. Bör höja livskvalitén avsevärt, inte minst för undertecknad.

  1. Avenged Sevenfold - Hail to the king VV öppnar veckans lista med en näve i luften, bestämt viftandes i takt mot den imaginära publiken på andra sidan spegeln i hallen. I lurarna ljuder introt till Hail to the king med Avenged Sevenfold och det känns otroligt bra att lyssna på hårdrock. För det är hårdrock det handlar om. Hårdrock som påminner om att man inte behöver uppfinna hjulet för att leverera bra vrål. Avenged Sevenfold är välförtjänt stora, och jag hade gärna bytt ut vardagen mot att få stå på en bergstopp med vinden i håret och leverera refrängen, gärna i bästa sändningstid på MTV.
  2. Torche - Kicking Från Miami kommer Torche och levererar stoner metal med riktig hit-potential, i stil med t ex Baroness. Sjungande gitarristen Steve Brooks sång är melodisk och musiken stundtals mer åt rock än metal. Men vem bryr sig om etiketter? Apropå det där med etiketter så är Steve Brooks öppet homosexuell, något som tyvärr inte tillhör vanligheterna i de ibland ganska macho vrålkretsarna. Därav desto mer välkommet! 
  3. Shining - The one inside Sugen på att gå bärsärk till veckan? Sätt på ett par tättslutande lurar med Shining på hög volym och du har ett soundtrack som duger. Den forna jazzkvartetten har döpt sin musik till blackjazz och det med rätta. Det är mörkt, intensivt, experimentellt och aggressivt. Och det växer med varje lyssning. Vart de är ifrån? Norge, vart annars?
  4. Aeon - Dead means dead Efter Shining sköljer vi ur systemet med redig, norrländsk dödsmetall från mina hemtrakter, Östersund. Aeon har turnerat med legenderna Cannibal Corpse och har bland sina forna medlemmar Nils Fjellström, numera trummis i bekanta Dark Funeral. Det är tekniskt, svängigt och tight så det förslår.
  5. All pigs must die - Silencer Lika kompromisslös som bandnamnet är den blytunga och snabba hardcore som All pigs must die står för. I bandet återfinns bl a Ben Koller, trummis i Converge, och lite av matchcore-jättarnas sound återfinns också i APMD. "Silencer" är som när man som liten var hos doktorn för att få öronvax avlägsnat ur öronen med någon slags illasinnad dammsugare (ja, jag fick det i alla fall). Det gör förbannat ont under tiden det pågår men man är som ny efteråt. Njut!
  6. Parkway Drive - The River Efter att ha blivit manglade av "Silencer" så framstår "The river" med australiensiska Parkway Drive som en powerballad i sammanhanget. Låten är från bandets senaste skiva "Atlas" (2012) och det är metalcore som gäller. PWD sticker ut i metalcore-djungeln där många band kan låta ganska likadant. Avsaknaden av rensång, elektroniska inslag och ett lite tyngre sound skiljer dem från genomsnittsbanden. Om man nu ska låta som en konservativ hårdrocksgubbe, så känns PWD lite mognare än många band i genren. Kanske är det det som gjort dem till en VV-favorit. I november kommer Parkway Drive till Sverige vilket gör det aktuellt att återkomma i ärendet.
  7. Helltrain - Juggernaut Veckans avslutning är ännu ett tips från med blodsband till VV, närmare bestämt från vrål- och ölnjutaren Daniel. Helltrain är snygg death n' roll från Luleå med bl a före detta Raised Fist-trummisen Oskar Karlsson. Det är fullt ös med blicken rakt fram som gäller när Helltrain tuffar på och mycket välgörande för vrålsjälen.
Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar