torsdag 19 december 2013

Lyssnat på v51!

Årets sista lista i traditionellt format. VV har varit igång i fyra månader och mitt vrålkapital har aldrig varit mer välmående. Hoppas det finns några därute som vill fortsätta utöka sitt vrålförråd tillsammans med mig 2014. God Jul!

1. A Lot Like Birds - Connector 
Från Kalifornien kommer A Lot Like Birds och sopar oss av banan med sin energiska musikalitet och en progressiv post-hardcore vacker likt snö på julafton och galen likt din gamla fysiklärare på gymnasiet. Underbart!



2. The Swellers - Big Hearts
Hjärtlig punk med lättsmälta melodier, utan att de passerar gränsen till det slätstrukna och förutsägbara. The Swellers har förgyllt morgnarna denna vecka med deras morgonhumörshöjande toner.



3. Russian Circles - Deficit
Instrumental post-metal från Chicago. Tre man starka Russian Circles lyckas bra med att kompensera frånvaron av sång med skickligt låtskrivande och riff som växer och krymper om vartannat. Otroligt bra!


4. Nails - Wide Open Wound
Nails andra fullängdare "Abandon All Life"  har tagit en stadig plats på årets otaliga "bästa metalalbum"-listor. Och det med all rätt. Nails ger oss nämligen en formidabel och 17 minuter lång käftsmäll med deras tunga och stenhårda grindcore. "Wide Open Wound" utgör en femtedel av skivan tidsmässigt och är också dess tyngsta spår.



5. Doomriders - Back Taxes
Från Boston och den musikaliskt fläckfria labeln Deathwish Inc. rider Doomriders fram med sin rockiga, stonerinfluerade hardcore. Bandet släppte sitt tredje album "Grand Blood" i oktober i år. På sång och gitarr har vi Nate Newton, även basist i Converge. "Back Taxes" är en riktigt punkrockig dänga och Doomriders är helt enkelt fenomenalt bra.


6. Defeater - Bastards
Ännu ett Bostonband som låter underbart. Defeater spelar melodisk och punkig hardcore med fantastiskt vrål av sångaren Derek Archambault. Bandets texter är konceptuella och rör sig kring en huvudstory om en arbetarklassfamilj i New Jersey efter andra världskriget. Senaste albumet "Letters Home" från i år behandlar fadern i familjen. Som att läsa en ljudbok alltså. 


7. I See Stars - Ten Thousand Feet
Avslutningsvis bjuder VV på en vattendelare. I See Stars blandar och ger, med en mix av popig metalcore, screamo och elektronisk musik som nog får många metalfans att slita håret av ilska och obehag. Samtidigt funkar denna typ av band otroligt bra, speciellt bland unga metalheads. Personligen tycker jag att det kan bli lite schizofrent och rörigt när man lyssnar på en hel skiva. Men på "Ten Thousand Feet" lyckas I See Stars leverera en mix som fungerar och som jag bara inte kan sluta lyssna på. 


Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar