onsdag 18 juni 2014

Midsommarvrål!

Glöm "Små grodorna". Att dansa runt midsommarstången är ju egentligen bara en förlaga till dagens circle pit och musiken bör passa därtill. Veckans Vrål slänger därför ihop en midsommarlista att dansa sig blodig till. Glad, tung och ösig midsommar på er!

Sven de Caluwe, Aborted.
Foto: Wikipedia Commons
Ypperligt vrål att få grönska på de nya finbyxorna till är belgiska Aborted och deras nya alster "The Necrotic Manifesto" som släpptes i slutet av april. VV upptäckte bandet i och med deras förra skiva "Global Flatline" (2012) och jag gillar verkligen deras ursinnigt brutala och tekniska deathgrind. En liten men mycket trevlig detalj är att bandet skrivit upp sig på uppropet "Metalheads against racism". Musik blir bara bättre när man visar lite civilkurage, mer sådant!

In Flames har nyligen släppt "Rusted Nail", den första singeln från kommande albumet "Siren Charms", vilket är en världsangelägenhet i de breda vrålkretsarna. Det låter som det brukar, vilket innebär ett proffsigt och polerat metalhantverk. Jag faller inte av stolen av förvåning men blir inte uttråkad heller. In Flames är helt enkelt en rätt behaglig underhållning i försommarvärmen.

Franska Birds In Row är ett intressant och punkigt hardcoreband som 2012 släppte sitt debutalbum "You, Me & The Violence" på en av VV:s favoritlabels, Deathwish Inc. De tre medlemmarna försöker hålla sig anonyma och kallar sig sparsamt för B, D och T samt visar inte sina ansikten i onödan, allt för att bandet ska framstå som en enhet snarare än tre delar. Inte så noga om man frågar mig, men skönt att slippa läskiga masker i alla fall. Musikaliskt är det i alla fall helt lysande. Gillar man t. ex. All Pigs Must Die, Defeater eller svenska Grieved ska man kolla in Birds In Row. Spana in videon till "Pilori" nedan, sen lyssnar du på "Police & thieves". Du blir sjukt nöjd, jag lovar.


Circle pit-vänlig hardcore i form av kanadensiska Comeback Kid passar alldeles utmärkt till nubbe och sill. "Wasted arrows" är från bandets senaste skiva, "Die Knowing" (2014), och bör sätta fart på den mest motionsfientliga midsommarfiraren med redig och ösig hardcore av den gamla skolan.

Progressiva giganterna i Mastodon var nyligen Sverigeaktuella på STHLM Fields. Där bjöd Sanders o co bland annat på den senaste singeln "Chimes at midnight". En driven och trevlig historia från kommande albumet "Once More 'Round The Sun" som släpps på måndag, och som onekligen låter mycket lovande!

Mortals. Foto: Bandcamp
Avslutningsvis får Of Mice And Men, som precis spelade på Copenhell, lyfta humöret med deras lättsmälta och trallvänliga metalcore innan grymma Mortals lägger lite mörker över midnattssolen. Från Brooklyn, New York kommer denna högintressanta trio, som kommer släppa sin fullängdardebut på Relapse Records den 8/7. Förhandslyssna på två låtar från den nedan! Musikaliskt är Mortals mörkt och tungt i gränslandet mellan sludge, doom och black metal. Mycket renande för själen alltså och alldeles utmärkt att ackompanjera det berusade midnattsdoppet med.





LÄNKAR

http://www.goremageddon.be 
http://www.metalheadsagainstracism.org/indexe.html
http://inflames.com
http://birdsinrow.free.fr
http://comeback-kid.com
http://www.mastodonrocks.com/?frontpage=true
http://ofmiceandmenofficial.com
https://www.facebook.com/mortalstheband

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar