onsdag 11 juni 2014

Presenterar: Descending Chaos

Sist VV fick äran att presentera ett band var det enmansprojektet Deadspeaker (läs här) det handlade om. Återigen är det Göteborg som levererar ny och intressant vrålmusik, denna gång i form av det melodiska death metalbandet Descending Chaos. Jag kan inte nog beskriva hur kul det är när band hör av sig till VV, mer sådant välkomnas varmt!

Descending Chaos. Foto: Descending Chaos
Descending Chaos bildades i januari 2012 av gitarristerna Sebastian Örgev och Peter Martinsson och har sedan dess hunnit med att släppa sitt debutalbum "Haunted Souls", inspelad i Rogue Studios och Nacksving Studios, som kom den tredje mars i år. En debut som VV för övrigt fick hemskickat och sedan dess stolt som en tupp spisat i bilen på väg till och från jobbet. Stort att få hem sitt första fysiska recensionsexemplar! Speciellt när det visar sig att exemplaret är alldeles utmärkt att köra bil till.

Musikaliskt beskriver Descending Chaos sig själva som "melodisk Göteborgsdöds, inspirerade av Göteborgsscenen men med ambition att ta ett steg åt sidan och göra något mer intressant". Ett lyckat grepp, eftersom bandets musik har blivit väl mottagen, med bra recensioner och spelningar i utländsk radio. Ett andra album är redan tilltänkt men just nu är prioritet ett att komma ut på vägarna och "spela och spela tills vi är på alla folks läppar", som gitarristen Sebastian Örgev uttrycker det. Inom den närmsta framtiden finns planer på turnéer i bl a Tyskland och Polen.

Att Descending Chaos vill komma någonstans med sin musik är tydligt och även om vrålmusik är åldersmässigt obunden blir det hoppingivande och inspirerande för en drömmare
som undertecknad när Sebastian tillägger:

"Något som skiljer oss från andra upcoming band är att vi alla är i 30-årsåldern och har valt att satsa jobb, familj och all ekonomi på detta. Vi är ödmjuka inför att det är en riktigt hård kamp som väntar oss för att komma ut i världen och få spela vår musik."

Foto: Descending Chaos
In Flames, Dark Tranquillity och Bombus är band som nämns som egna favoriter för bandet och när jag lyssnar får jag tidiga In Flames och Dark Tranquillity-vibbar. Gitarrernas riff och ständiga melodislingor doftar Göteborgsmetal och känns inspirerade av redig gammal hårdrock. Gitarristernas samspel är också en av de största behållningarna på "Haunted Souls". Det märks att Descending Chaos satsar på sitt låtbygge vilket resulterar i resoluta kompositioner med det melodiösa som röd tråd, allt med Roy Ekelunds vrål som grädde på moset. Med en lite tyngre och brutalare ljudbild kommer framtida alster nå riktigt högt och falla Veckans Vrål ännu mer i smaken. Vore jag Dig skulle jag sätta igång "Soulless", "Within Dead I" eller "War chant" på spellistan nedan och headbanga loss lite på kammaren därhemma. Det kommer göra dig gott. Om jag får bestämma alltså.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar