söndag 15 maj 2016

Demonstrerar: CONSCIENCE LOST - "Bullets"

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Göteborg är mest metal per capita i Sverige och har en aldrig sinande källa av bra metalmusik. Har man ett eget och allmänt vedertaget metalsound uppkallat efter sig så är det om något ett tecken på en kvalité som musikstad.

Conscience Lost.
Conscience Lost huserar i nämnda stad och är ett metalcoreband som bildades 2014 av medlemmar från Halostate och Eyes Like Ocens. Deras debut-EP släpps i sommar och första singeln från den heter "Bullets", och finns sedan april ute för allmän beskådan. Mixning och mastring står Nick Scott för, som arbetat med stora namn som Asking Alexandria, Emmure och Bless The Fall

På "Bullets" visar Conscience Lost upp en metalcore i stil med kommersiellt framgångsrika band som till exempel de som nämnts ovan. Rensång och elektroniska inslag uppblandat med ösiga riff och tunga breakdowns är de för genren så välbekanta ingredienserna som samtliga är närvarande på "Bullets", och dessutom utfört på ett professionellt sätt. Är man en vän av band som exempelvis ovan nämnda Asking Alexandria bör man hålla koll på dessa göteborgare i framtiden. I väntan på debut-EP:n tycker jag du ska spana in lyrics-videon till "Bullets" nedan.



LÄNKAR:
https://www.facebook.com/ConscienceLost

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar