söndag 1 januari 2017

Årets album 2016 - Plats 5: NAILS - You will never be one of us

Nuclear Blast, 17/6 - 2016
Trots att en del ickemusikaliska fakta (twittertjafs och inställd Europa-turné) kring Nails tärt på min helhetsuppfattning om bandet går det inte att undgå att de skriver en sällsynt hårt krossande musik. Det går liksom inte att undgå att låta sig bli överkörd av ångvälten märkt metallisk grindcore som Nails argsint manövrerar. Det står klart redan när introt på inledande "You will never be one of us" går över i ilsken frenetisk rens.

Bandet besitter förmågan att få en att bli andfådd fast man sitter still, speciellt när de lägger rensen åt sidan och ger utrymme åt lite redigt dödmetallsklingande hardcoresväng. Dängorna "Life is a death sentence" och "Violence is forever" är lysande exempel på det. 

Produktionen är frustande hård och tung och förstärker kompromisslösheten i bandets musik och attityd. Nails och You will never be one of us är ett ståtligt långfinger varthän du än vill att det ska peka. Få saker är så befriande som att låta musik locka fram ens ungdomligt upproriska sida, och frågan är om något band kan göra det bättre än Nails. Jag tror inte det. Fulfingret upp. 

Nails

HELA LISTAN:
5. Nails - You will never be one of us
6. Katatonia - The fall of hearts
7. Russian Circles - Guidance
8. Graves At Sea - The curse that is
9. Meshuggah - The violent sleep of reason
10. Martyrdöd - List
11. Mantar - Ode to the flame
12. Astronoid - Air
13. Subrosa - For this we fought the battle of ages
14. Håll Det Äkta - Soul cracks the gold
15. Anaal Nathrakh - The whole of the law
16. Bombus - Repeat until death
17. Bölzer - Hero

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar