tisdag 28 mars 2017

Demonsterar x 3: UNTIL THE END OF OCTOBER + ACIDIUN + FORGETTING THE MEMORIES

Det är fler och fler band som hör av sig till Veckans Vrål vilket är fullkomligen underbart. På det följer också det angenäma lyxproblemet att det stundtals är svårt att hinna med att förmedla all härlig musik. Därav denna köttiga trestegsraket i form av tre band vars budskap förtjänas att spridas.

UNTIL THE END OF OCTOBER
Jag blir varm i hela hjärtat av Until The End Of October och deras punkiga hardcore med smittande rensångsrefränger, som om det finns hopp för kommande generationer lär sätta många tonårshjärtan i brand. Inte bara tonåringar för den delen, även en luttrad trettioplussare som gör sitt bästa för att vara svårflörtad och verka kunnig smälter totalt. Den replokalsnostalgi som "Empires" får mig att känna bränner gott i bröstet och lär påskynda en eventuell fyrtioårskris avsevärt. En EP med bandet är på gång och jag hoppas verkligen att Until The End Of October kör vidare på den punkiga ansatsen som "Empires" bygger på. Och helt plötsligt vill jag vara 20 igen och på väg till repan med en sexa folköl hängandes på styret.

LÄNK: https://www.facebook.com/Until-The-End-Of-October-648466155271616/ACIDIUN
Från Uppsala kommer death/metalcorebandet Acidiun, som under 2016 hann med att vara med i Sweden Rocks bandtävling, vinna tävlingen Level Live i hemstaden samt släppa EP:n 9 circles (2016). Nu är de på gång med sin första fullängdare The coalescence som släpps i år. Ett tungt och medryckande släpp från den är "Urges" som kan avnjutas nedan. Och det är bara att konstatera att återväxten inom den svenska metalcoren är god.

LÄNK: https://www.facebook.com/Acidiun/

FORGETTING THE MEMORIES
Stockholmarna i Forgetting The Memories har varit igång sedan 2010 och har sedan tidigare två EP:s i bagaget innan debutalbumet Monophobia (2016) såg dagens ljus i slutet av förra året. Det är proffsig metalcore med smäktande rensångsinslag som bandet levererar och superhitpotentialen i "Within the wood", vars video får representera, är omfattande.

LÄNK: http://forgettingthememories.bandcamp.com/


Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar