söndag 24 november 2013

Lyssnat på v47!

  1. InOcean - Bring'em down Det känns riktigt fint att få öppna veckans lista med tung, ösig och catchy hardcore från Sveriges vrålhuvudstad Götlaborg. I mitt tycke är kvartetten InOcean ett riktigt fynd. Jag älskar sångaren Pierre Larssons målbrottsliknande vrål som låter som att han offrar ett och ett annat stämband per låt. De verkar dock hålla eftersom han levererar smäktande rensång på en del InOcean-låtar och till vardags i poppunkbandet Chemical Vocation. InOceans EP "Until it breaks" som släpptes i år bådar gott och vi lär få höra betydligt mer av dessa herrar i framtiden. På "Bring'em down" kompletteras drivna och melodiösa riff med peppande körer och det är bara att stämma in i allsången. 
  2. Dayshell - Share With Me Dayshells sångare och frontman Shayley Bourget beskriver bandets musik som "fresh metal", ett hemsnickrat genrebegrepp som inte alls skjuter bredvid målet när man lyssnar på bandets självbetitalde debutalbum från i år. Det är utan tvekan fräscht, men utan att bli alltför tvålfagert och likriktat som många alternativa rockband från väster kan vara. Bandet uppger bl a Deftones som inspiration vilket går att identifiera samtidigt som jag tycker Dayshell också visar på kvalitéer som härstammar från progressiv metal. Allt med Bourgets avundsvärt snygga stämma som röd tråd. Behagligt och vackert utan att bli smörigt. Underbart!
  3. Aborted - Of Scabs And Boils Glöm behagligt, glöm vackert. Aborted från Belgien är grindcore av samma skola som t ex VV-favoriterna Misery Index. Låt dig inte luras av att "Of Scabs And Boils" låter som en rocklåt i sammanhanget, den är den lugnaste, och samtidigt svängigaste, jag hittat på senaste albumet "Global Flatline". Vill man ha blast beats finns det gott om det också. 
  4. Converge - Trespasses Medan det fortfarande ringer i öronen blåser VV på med Converge, som inte lär behöva en närmre presentation. Bostonbandet är både veteraner och giganter på hardcore- och metalhimlen och medlemmarna gör också sitt för att sprida vrålet utanför det egna bandet. Sångaren Jacob Bannon driver t ex labeln Deathwish Inc. med många habila band, bl a VV-bekanta Oathbreaker, Modern Life Is War och Victims. Basisten Nate Newton spelar gitarr och sjunger i Doomriders och trummisen Ben Koller spelar trummor i All Pigs Must Die. Och det är bara en del av Converges betydande avtryck i vrålvärlden. För att inte tala om deras egen musik..
  5. Vånna Inget - Kungar Världen behöver trallvänlig punk. Jag behöver det, du behöver det. Mitt kära Malmö behöver det verkligen. Och vilken tur då att grymma Vånna Inget huserar i staden. Det är snygga popmelodier både i sången och gitarriffen, men utan att man någonsin förlorar punkkänslan. Sångerskan Karolina levererar skickligt texterna med attityd och bräcklighet i samma andetag. Och har man ett hjärta sjunger man med. "Vi var unga, vi var fulla. Fulla av liv utan hämningar. Vi var kungar, vi var kungar..." 
  6. Man The Machetes - Mageplask Det är något med Norge och rock och metal. Det är något med Norge och att blanda rock och metal. Kvelertak är på god väg att erövra världen, med all rätt. Man The Machetes kommer som en välkommen lillebror med sin mer punk- och rockorienterade musik. Självklart med stabilt vrål på modersmålet. Våra muntra, längdskidsåkande grannar i väster är så klart inte alls så hurtiga och obekymrade som Marit Bjoergen o co ger sken av. Men lyssnar de på Man The Machetes till morgongröten så har de inte bara oljan att tacka för god livskvalitet. 
  7. Final Exit - Proficiency Final Exit får sätta punkt för veckans lista. Det hade de kunnat göra varje vecka om det inte hade fått VV att framstå som aningen idéfattigt. "Proficiency" var och förblir en jävla bra låt, på ren norrländska. Bandet lär vi inte se på en scen igen så jag bemödar mig inte ens hoppas. Kanske är det bäst så. Myten Final Exit mår bäst av det.
Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar