fredag 9 maj 2014

Hög tid för ny lista! Sju låtars personligt soundtrack som du kommer älska.

Hög tid för nytt listgodis! Våren har sjungits/druckits in och vi går mot ljusare tider. Ljusskygga hårdrockare kisar missnöjt mot skyn men kan trösta sig med att det inte bara är glada kor som släpps ut den här tiden på året, utan även intressanta vrålskivor.

Source/Copyright: Wikipedia/Glen La Ferman
Ta superkvartetten Killer Be Killed till exempel. Idag släpps deras självbetitlade debut som, med tanke på att bandet rimligtvis har en ackumulerad fanbase från Dillinger Escape Plan, Mastodon, Mars Volta, och Cavalleras allehanda projekt tillsammans, lär vara efterlängtat av många. VV tillhör den längtande skaran och har annonserat om dem tidigare (här). Första låten man släppte var "Wings of feather and wax", en svängig hit med en refräng som satte sig vid första lyssningen. I skrivandets stund lyssnas på resten av skivan. Det bådar gott och finns anledning att återkomma i ärendet.

Melodiska hardcorebandet Hundredth från South Carolina dök upp för någon vecka sedan och slog undan benen på undertecknad direkt. EP:n "Resist" från i år är en vacker sexlåtarshistoria som i mitt tycke är helt underbar lyssning. VV är svag för melodier och Hundredth lämnar föga att önska på den fronten. Faktum är att detta är så pass bra att det läggs i årets album-högen för senare bedömning. Sen verkar grabbarna ha hjärtat på rätta stället. Bandet driver en välgörenhetsorganisation som heter "Hope Into Humanity", bara en sådan sak.

Ett av banden som följt mig sedan tidernas begynnelse är Raised Fist, Luleås, Sveriges och kanske världens bästa hc-band. Det har varit en kärlekshistoria från start och det är fortfarande ett band som ständigt förnyar, förbättrar och därmed skapar förväntningar. Och väntan. Den som väntar på något gott, sägs det ju, vilket kanske stämmer i vissa fall, men Raised Fist prövar verkligen tålamodet. 2009 kom "Veil of ignorance", en jävligt bra skiva i och för sig, men sedan dess har det varit torka. Bandet har precis avslutat inspelningen av sin nya skiva, vilket gör väntan än olidligare. Som när man går hemåt lite kissnödig och precis när man öppnar porten eskalerar nödigheten till en fråga om liv och död. Inte blir det bättre av att bandet lägger ut otroligt lovande teasers på Instagram. För att lindra abstinensen slänger jag in en gammal goding från "Dedication" (2002) på veckans lista.

Sen bjuds på tre stenhårda karameller i form av Heart Of A Coward, Rotten Sound och Malevolence. Heart Of A Coward är en brittiskt deathcore-djent crossover som slänger in lite släpig rensång när det passar. Riktigt trevlig bekantskap. Rotten Sound är Finlands finest och ett grindcoreband av rang, samt innehavare av ett sound som lär väcka lindrigt döda till liv. Malevolence är ett ösigt, ungt, supertungt brittiskt metalband som blandar och ger. Fantastiskt svängigt.

För att kunna komma i säng efter en sådan trestegskäftsmäll krävs något lugnande. Rosetta har figurerat på VV tidigare och gör så fantastiskt vacker musik att det lär de göra mången gång till. "Homesick" är hämtat från en split-EP med Year Of No Light och East Of The Wall. Rosettas post-hardcore är magisk, brutal och musikaliskt fläckfri. Ny EP, "Flies to flame", är i görningen. VV lär hojta till när den kommer ut.


LÄNKAR
http://www.killerbekilled.com
https://www.facebook.com/HUNDREDTH
http://www.raisedfist.com
https://www.facebook.com/heartofacoward
https://www.facebook.com/RottenSoundOfficial
https://www.facebook.com/MalevolenceRiff
http://rosettaband.tumblr.com

Kramar VV





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar