torsdag 22 maj 2014

Lyssnat på v 21!

Med ett vinnande intro vann Bury Tomorow mitt hjärta i början på januari i år. Det var öppningslåten "Redeemer" från senaste skivan "The union of crowns" (2012) som gjorde jobbet och presenterade det brittiska bandets fina och mycket melodiska metalcore för VV. Sedan dess har skivan gått varm. Den 26/5 släpps nästa platta, "Runes" på Nuclear Blast och två singlar har redan läckt, "Man on fire" och "Of glory". Det låter bra så vi slänger in båda två, en i videoformat till och med.



Glöm melodier, glöm allsångsvänliga refränger. Teknisk death metal med anor ända från 1986 erbjuder inget sådant. Amerikanska Immolation anses vara en av pionjärerna inom teknisk death metal och är således ett rutinerat och välrenommerat gäng. "Bound to order" är från senaste albumet "Kingdom of conspiracy" från förra året och som är ett konceptalbum inspirerat av dystopin "1984" av George Orwell. Litterär death metal alltså.

Melt-Banana. Source: metallized.it
Japanska Melt-Banana spelar en fullkomligt galen musik som ligger utbygderna av vad som införlivas i vrållandskapet. Det kallas för punkig noise-rock, med element från grindcore och elektronisk musik och låter lika bananas som det faktiskt är. Efter ett tags lyssnande inser man dock att det här är både svängigt och underhållande, och definitivt värt att kasta ett öra på.

För att normalisera lite får vi tralla tillsammans med det poppiga punkbandet The Wonder Years i fina "Dismantling Summer". Deras senaste skiva "The greatest generation" (2013) ger mig sköna tonårsvibbar, utan finnar och pubertetshybris.

Asgrymma Kylesa kommer till Babel i Malmö den 11/6. Det firar vi med fantastiska "Unspoken" från senaste skivan "Ultraviolet" (2013). Deras psykedeliska sludge/stoner-metal är nå djävulskt bra på ren norrländska och "Ultraviolet" är en magisk skiva. Typ världens coolaste band, har jag fått för mig.

Agrimonia. Source: agrimonia.info
Kanadensiska crustpunkshardcore-bandet Cursed värmer oss i 1:25 innan veckans episka avslutning levereras av svenska Agrimonia, närmare bestämt från Göteborg. De kör ett riktigt spännande upplägg som blandar friskt mellan crust, black metal, doom metal och sludge metal, med lysande brutalt vrål av sångerskan Christina. Det är mörkt och dystert, men samtidigt vackert och stämningsfullt. Ett band som VV precis fått upp ögonen för och som har världen inför sina fötter om världen vet sitt eget bästa. Jag får gåshud av sista minuten av "Talion", en helt fantastisk avslutning på en grymt bra låt och på veckans lista.



LÄNKAR
https://www.facebook.com/BuryTomorrow
https://www.facebook.com/immolation
https://www.facebook.com/pages/Melt-Banana/192954987398661
http://thewonderyearsband.com
http://www.kylesa.com
http://www.deathwishinc.com/bands/20/
http://agrimonia.info/index.htm

Kramar VV








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar