fredag 25 juli 2014

23-25/7 Vansinnigt hård trippel med Torture Division, Behemoth och Enabler!

Vi fortsätter det som har blivit "superveckan", mitt svar på supervalåret och som kan bli den tyngsta och hårdaste listan i mänsklighetens historia. En tung trio i form av Torture Division, Behemoth och Enabler fortsätter denna odyssé i sjukt bra musik.

Torture Division. Foto: torturedivision.net
Torture Division är en namnkunnig trio med rötter i Örebro, Karlstad och Stockholm. Bandet bildades 2007 och har sedan dess, enligt egen utsago, producerat världens bästa death metal. Det är ett anspråk med tyngd och onekligen är det inget fel på självförtroendet hos bandets medlemmar som har erfarenheter från band som Entombed, Dark Funeral och Grave. Om de har ett stort självförtroende så är de i alla fall inte giriga, bandet lägger ut all sin musik för gratis nedladdning och uppmanar fans att bränna på skiva och distribuera vidare. Världens bästa death metal alltså. I alla fall sjukt ösig, tung och med sköna vibbar av crust och grindcore.
"Traumatic human severance" är hämtad från senaste trilogin "Evighetens Dårar".



Polska döds/black-giganterna i Behemoth har med sitt nya alster "The Satanist" cementerat en plats på många tyckares listor över årets hittills bästa metalskivor. I Polen har bandet listats av "Kommittén för försvar mot sekter" (fri översättning) som förespråkare av satanism och mord och därför olämpliga att lyssnas på. Än så länge har man inte fått igenom sin policy och det är fullt tillåtet att spisa Behemoth. Skönt är väl det, nu när "Nergal" och hans gäng gjort en så fin skiva. I mitt tycke är "Ora pro nobis lucifer" en grym låt och ett av de bästa spåren från "The Satanist", en mycket habil skiva men inte en av årets bästa enligt VV. Smaken och baken ni vet.



Amerikanska Enabler avslutar denna trippel med sin ursinniga, punkiga hardcore och ett sjuhelvetes ös. Nya skivan "La Fin Absolue Du Monde" är en uppvisning i attityd och punkigt driv samtidigt som det är fyllt med smart och snyggt låtskrivande. Tvåtakten dominerar men är uppblandad med melodiska och mer eftertänksamma partier samt med en ljudbild som påminner om ett något mer avslappnat Converge. Lite kuriosa är att bandet tidigare delat trummis med poppunkrocksjättarna i Fall Out Boy. Dock inte på "La Fin Absolue Du Monde", som, även om det börjar bli tjatigt, aspirerar på platsen som en av de bästa skivorna detta år. 
Enabler. Foto: New Noise Magazine

 


LÄNKAR:
www.torturedivision.net
http://behemoth.pl
http://enablerband.com


Kramar VV


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar