måndag 28 juli 2014

26-27/7 Helgvrål: Young And In The Way - Be my blood + Carcass - Unfit forhuman consumption

Denna vecka har varit hård. Så har i alla fall ambitionen varit när jag valt låtar till det som i historieböckerna kan komma att omnämnas som den hårdaste listan i modern tid. I avslutningen av denna sparas således inte på krutet, med intensiva Young And In The Way och anrika grindcore-förfäderna i Carcass.

YAITW. Foto: metal-archives.com
Young And In The Way är en intressant bekantskap från otroligt stabila labeln Deathwish Inc. Om man mot förmodan missat det så är det Jacob Bannons verk (sångare i Converge och allmän multitalang) som drar åt sig intressant musik som flugor drar sig till bajs. Bandet kommer från Charlotte, North Carolina, och är ännu ett exempel på en framgångsrik blandning av influenser från olika stilar. I deras fall är det crust och black metal som smälter samman under begreppet blackened crust. Tillsammans blir det till ett extremt brutalt och intensivt sound med ömsom blast beats, ömsom drivet crust-tempo. Mycket behagligt och våldsamt, samt perfekt om man vill upp i maxpuls utan att anstränga något annat än öronen.



Liverpools Carcass är en av anfäderna till grindcore-genren vilket gör dem värda en och annan "lifetime achievement award" och minst ett Nobelpris. Jag vet inte hur nobelkommittén ställer sig till ingående beskrivningar av blod, död och inälvor, men både medicin och litteratur ligger ju nära till hands. Grindcore har bandet dock lämnat och lutar mer åt thrash och death metal  Bandet var splittrat 1996-2006 och gjorde efterlängtad skivmässig comeback på Nuclear Blast förra året med det kritikerrosade albumet "Surgical Steel", som vid årsbokslutet var med på många topplistor över årets bästa metalsläpp.Veckans Vrål hängde inte med i hypen då och är fortfarande inte helt övertygad, men "Surgical Steel" innehåller en del fina bitar. Däribland thrashiga "Unfit for human consumtion".


Snart är det dags för lite semester för VV, men en vecka till ska det levereras fantastisk musik är tanken.

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar