lördag 14 november 2015

Copenhell och Roskilde gör lovande artistsläpp!

Cattle Decapitation. Foto: roskilde-festival.dk
Sommaren må kännas avlägsen och dess tillhörande festivalliv kanske än mer främmande. Men de stora festivalerna rustar för fullt för att vi ska börja peppen redan nu. Copenhell och Roskildefestivalen har kommit med stora och mycket intressanta artistsläpp i veckan. Veckans Vrål känner redan festivalpirret i magen, det bådar nämligen mycket gott!

Roskildefestivalen gjorde en satsning på metal förra året, bland annat med en temadag på Pavilion med black metal och med fantastiska konserter av Pallbearer, Deafheaven, Myrkur, Honningbarna, Young And In The Way och Every Time I Die för att nämna några av festivalens många tyngre inslag. Inför sommaren 2016 har man redan börjat leverera för att motsvara förra årets höga nivå. Amerikanska deathgrindbandet Cattle Decapitation var först ut och i veckan kom ett större artistsläpp med stadiumrock a la´metalcore i form av giganterna i Bring Me The Horizon som det allra största namnet i de tyngre kategorierna. Kompletterat med anrik norsk black metal med Tsjuder, legendarisk stoner/doom med Sleep samt tung hardcore från Los Angeles i Twitching Tongues och vi har en lovande början. Det kommer med stor säkerhet mycket mera bra vrål från de trendsäkra bandbokarna i Roskilde. Medan du väntar kan du lyssna på festivalen officiella playlist nedan. Inte bara bra vrål som har bokats kan man konstatera.

Roskildefestivalens lineup just nu. Foto: roskilde-festival.dk
Copenhell i Köpenhamn öppnade släppet av sin lineup med mäktiga Black Sabbath för någon månad sen. En bra start, milt uttryckt. Igår kom så det första större släppet av artister och jag läste det välkomna nyhetsbrevet med mycket stor entusiasm. 12 akter till har släppts och det vimlar av stora och intressanta namn. Bland legenderna gör Alice Cooper och Megadeth Ozzy och co sällskap. Även svenska 90-talsfenomenet Clawfinger får ju anses tillhöra legenderna och känns som en riktig skräll. Hardcore/mathcore i form av fenomenala Converge är nog den bokning jag själv blev gladast över att se på listan. I övrigt presenteras en imponerande skara namnkunniga band som populära rockbandet Rival Sons, de ösiga punkrockarna i Dropkick Murphys och metalcoreakterna August Burns Red och Norma Jean på sommarens festival. Även Mötley Crüe-basistens band Sixx:AM, danska sludge metal/rock n´rollbandet Helhorse, symphonic metalbandet Epica samt progressiva metalbandet Monuments är med i denna skara band, som sammantaget får mig att drägla av festivalsug och längtan inför sommarens begivelser. Håll utkik på Veckans Vrål för mer info om detta!

Converge. Foto: copenhell.dk
Låt nu kärleken och öppenheten mot dina medmänniskor stå stark i tider av svåra utmaningar från hatiska krafter som inget hellre vill än att vi ska hata varandra och ännu mindre att vi ska hjälpa varandra i tider av nöd. Fuck terrorism, fuck rasism och love metal!LÄNKAR:
http://www.roskilde-festival.dk/news/2016/wiz-khalifa-new-order-and-foals-to-play-roskilde-festival-2016
http://copenhell.dk/12-nye-bands-endagsbilletter-til-salg/

Stora kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar