söndag 22 november 2015

RAISED FIST ut på efterlängtad Sverigetur!

Veckans Vråls hardcore-husgudar har sedan senare delen av 90-talet varit Luleåborna i Raised Fist. Ända sedan de numera legendariska samlingsskivorna från Burning Heart, Cheap Shots I (1995) och Cheap Shots II (1996) släpptes med låtar som "Break free", "Stand up and fight" och "Maintain" så har jag varit helt såld på bandet, som fortfarande känns äkta och ständigt aktuella. Detta trots det faktum att man får vänta på skivsläppen ett halvt decennium numera. Tiden mellan Veil of ignorance (2009) och From the north (2015) kändes som en avgrundslång väntan. Efter det minst sagt efterlängtade släppet av From the north (2015) har Raised Fist retat de svenska fansens konserttörstande strupar med att turnera vilt omkring i Europa, vilket undertecknad trånande följt via sociala medier, medan Sverige vackert har fått vänta på finbesök av bandet.

Raised Fist. Foto: epitaph.com
Men nu är det alltså dags! Om man bor i Göteborg, Stockholm, Örebro och, tacka gudarna för det, Malmö, har man något att se fram emot den närmsta veckan. Malmös mest pålitliga leverantör av bra konserter är Kulturbolaget och nu på söndag 29/11 avslutar Raised Fist sin miniturné där med förmodad pompa och ståt samt med ett gäng spänstiga hardcoremanövrar på scen av frontmannen "Alle" Hagman.

Veckans Vrål kommer givetvis närvara och peppen inför giget på Kulturbolaget börjar i detta nu. Jag har slängt ihop en liten best of-lista nedan med ett axplock av alla fantastiska alster Raised Fist har bjudit på genom åren. Lyssna igenom den ordentligt så vi kan sjunga med allesammans på söndag. För du hänger väl med?

LÄNKAR:
http://kulturbolaget.se/konserter/2015/raised-fist/
https://www.facebook.com/RaisedFistOfficial
Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar