onsdag 6 januari 2016

Årets Album 2015, plats 6: GOD MOTHER - Maktbehov

Heliga moder av Gud, vilket ös. Starka ord behövs för att göra den enastående hardcore som stockholmarna i God Mother levererar på Maktbehov rättvisa. Det är rent ursinne i upptempo från start till mål, som för övrigt är en hisnande resa på knappa halvtimmen. Musikaliskt är det snabb och ösig hardcore med en hel del grindcore i smeten som vi bjuds på och som för tankarna till exempelvis Converge när amerikanerna lyckas leverera som allra bäst.

God Mother bjuder både på en otrolig intensitet och ett våldsamt ös samtidigt som de visar på ett intelligent låtskrivande som går utanför den gängse boxen när det gäller hardcore. Det schizofrent växlande tempot med effektfulla breakdowns och krossande tunga partier som övergår till ursinnig grind oftare än du hinner blinka är en av albumets kännetecken och stora behållningar.

När jag lyssnar på Maktbehov vill jag liksom bara slita av mig vardagstristessen och mosha bort mot horisonten och aldrig komma tillbaka. Tur då att skivan inte är längre än en halvtimme så man inte hinner så långt hemifrån. Skivan ska avnjutas i sin helhet men spår som svängiga "Entombed" och sludgiga "Nothing" fungerar bra som uppvärmning. När jag får äran att bevittna God Mother på en scen i närområdet är risken stor att jag eller någonting i närheten kommer gå sönder.

God Mother.HELA LISTAN:
6. God Mother - Maktbehov
7. Tribulation - The children of the night
8. Panopticon - Autumn eternal
9. High On Fire - Luminiferous
10. Minsk - The crash and the draw
11. Black Breath - Slaves beyond death
12. Ghost - Meliora
13. Napalm Death - Alex predator - Easy meat
14. Monolord - Vænir
15. Eidola - Degeneraterra
16. Ghost Bath - Moonlover
17. Soilwork - The ride majestic
18. Raised Fist - From the north
19. Turnstile - Nonstop feeling
20. Parkway Drive - Ire


Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar