onsdag 29 juni 2016

Veckans Vråls guide till ROSKILDE: Lördag

Fantastiska Roskildefestivalen sätter igång på allvar idag, även om de mest härdade festivalbesökarna har varit här och levt rövare sen i lördags. Själv anlände jag igår och trots en kall natt igår och en regnig förmiddag idag är peppen hög. Således kommer del tre i Veckans Vråls guide till det tyngsta, hårdaste och argaste som festivalen har att erbjuda. Denna gång är det avslutande lördagen som gås igenom för den velige.

Rising. Foto: Lasse Høgh
Rising - Pavilion - lördag 14:15
Dansk melodisk och fin sludge metal som undertecknad upptäckt i och med deras stundande gig på festivalen. Lyssna på låten "All rise" och du lär bli övertygad om att ge detta lovande band lite av din tid på lördag.

Gojira - Arena - lördag 18:30
Ska man se ett enda metalband (det ska man helst inte) för att bli övertygad om den hårda musikens skönhet och energi live ska man gå och se franska giganterna i Gojira. Deras svängiga och tunga progressiva metal gör sig ypperligt för såväl en omvälvande mosh pit som en allsmäktande allsång. Med en lysande splitterny skiva i bagaget, Magma, lär de dessutom tills synes mycket godhjärtade fransmännen få det enorma taket över Arena att lyfta totalt. Missa INTE!

Gojira. Foto: Gabrielle Duplantier
Cattle Decapitation - Pavilion - lördag 20:15
Otroligt kompetent och ursinnig deathgrind med något så ovanligt som starkt politiska och veganska åsikter. Senaste skivan The anthropocene extinction (2015) är grymt bra och det kommer bli en upplevelse att bevittna något så brutalt live. En extra krydda är sångaren Travis Ryans säregna röst som faktiskt har en del melodiska kvalitéer stundtals.

Halshug - Gloria - lördag 22:30
Ytterligare ett kompetent danskt bidrag med redig och ösig crust, som underhöll undertecknad på Copenhell förra året och som kan varmt rekommenderas. Extra kul att de får spela på intima inomhusscenen Gloria som kommer bli kokande av bandets frenesi live.

Sumac. Foto: Faith Coloccia
Sumac - Pavilion - lördag 02:15
Festivalen avslutas med ett av de allra mest intressanta namnen. Sumac anförs nämligen av Aaron Turner, från bl. a. Old Man Gloom och Isis, vilket är en garant för kompetent och obeskrivligt tung musik, som rör sig inom spannet post metal - sludge metal. Även om kroppen lär skrika läggdags är detta inget som får missas på grund av festivalmässig lättja.

Nu kör vi!

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar