torsdag 16 juni 2016

Veckans Vråls guide till ROSKILDE: Rising + Onsdag

Roskildefestivalen ska 183 akter samsas om din uppmärksamhet och då är det viktigt att du vet vad som inte får missas. För den som är sugen på hård, arg och fantastisk musik finns det en hel del att avnjuta och även om man bara väljer att fokusera på vrålet så lär man få en hektisk festival. Veckans Vrål gör ju så klart allt för att underlätta tankearbetet och ger dig den bästa guiden till festivalen, förutsatt att du delar musiksmak med undertecknad.

Orm - Rising - söndag 18:30
Jag har egentligen inte hunnit lyssna in mig så mycket på danska Orm men att de beskrivs som blackened thrash metal räcker bra för mig. Det jag hört bådar gott och hinner jag hetsa ner till festivalen i tid är jag där.

Ondt Blod - Rising - söndag 23:00
Om Roskildeaktuella Kvelertak är de okrönta kungarna när det gäller norsk metal med melodisk rock n´roll som bas, är hardcorepunkbandet Ondt Blod ett otroligt behagligt hot mot tronen. Hardcore uppblandad med melodisk punkrock som för just tankarna till band som Kvelertak men med sin ungdomliga energi bibehållen. Se detta, säger jag bara.

Ondt Blod. Foto: Johannes Merok
Bersærk - Rising - måndag 18:30
Danskt återigen, och denna gången i form av skitig stoner metal med rejält bra driv i och som är framsjungen på klingande danska.

Bring Me The Horizon - Arena - onsdag 17:30
Brittiska BMTH kommer dra en tjutande, ung och stor publik med sin popdrypande och elektroniskt späckade metalcore när de öppnar Arena på första ordentliga festivaldagen. Förbered dig på oortodoxa inslag i metalsammanhang, som förinspelad sång och programmerade elektroniska inslag. Detta är stadiumrock a la´ 2010-talet och vad man än tycker om det kommer det bjudas på en ordentlig show.


Slayer - Orange - onsdag 19:30
Hoppet från BMTH till Slayer kan knappt vara större. Slayer har inget de behöver bevisa längre och mina erfarenheter av dem live är att det inte är så att man studsar av energin från scenen, även om det alltid är trevligt att se. Gammal är dock äldst, och Slayer släppte ett fint album förra året i Repentless (2015) som kan borga för nytändning även live.
Slayer. Foto: Martin Hausler
At The Drive In - Arena - onsdag 21:15
En akt som lär gå hem såväl hos gamla hardcorefans som hos indiefolk. En efterlängtad reunion av bandet som kan ses som starten på posthardcore som genre. Det ska bli spännande att se, vilket man bör göra. Det är en chans som inte dyker upp så ofta. Dessutom lär de ha ny musik i bagaget med sig till Roskilde vilket gör det extra intressant. Bör om inte annat ses för den musikaliska allmänbildningens skull.

Sleep - Avalon - onsdag 00:00
Den digra vrålonsdagen avslutas med ytterligare ett band som betytt mycket för sin genre och som också återförenats. Sleep är veteraner med medlemmar som Matt Pike, som senare bildade High On Fire, och har betytt mycket inom stonerscenen. Förbered er på blytunga och honungströga riff med en ljudvägg som rensar blodet på slaggprodukter efter några dagars festivalande.

Det var allt du behöver veta inför de första dagarna av Roskildefestivalen. Fortsättning följer..

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar