söndag 21 augusti 2016

Semestern är död, länge leve semestern!

Efter den sedvanliga bloggkoman som brukar infinna sig efter festivalsäsongen är nu tiden mer än inne att sparka igång Veckans Vrål igen. Vad har då hänt sedan sist? Jo, förutom att skinnet brunat till sig lite och ölmagen fått sig en skjuts har det faktiskt rört på sig en del på vrålsidan. Helt ovetenskapligt listar VV lite smått och gott som kan vara kul att känna till.

BABYMETAL OCH ROB HALFORD HAR HÄNGT PÅ SAMMA SCEN
Babymetal och Rob Halford från Judas Priest gjorde gemensam show på Alternative Press årliga gala i somras, vilket väl får klassas som en rätt otippad kombo. Det japanska bandet körde sin egna hit "Karate" innan Halford klev in och man river av "Painkiller" och "Breaking the law" tillsammans. En redigt ohelig allians men samtidigt fint på något sätt. "Karate" är för övrigt årtiondets största guilty pleasure för undertecknad, och jag skäms inte ens att erkänna det.METALLICA SLÄPPER NYTT
När Metallica rör på sig är det ju en angelägenhet för hela metalvärlden, hur inaktuella de än känts de senaste åren, i alla för mig. Ny video är släppt för första låten "Hardwired" från kommande albumet Hardwired... to self destruct som kommer i november. Efter några lyssningar måste jag säga att det inte låter alls pjåkigt och det känns som att giganterna gjort en välkommen tillbakagång till rötterna.FANTASTISKA ALBUMSLÄPP
Det går ingen nöd på oss vrålälskare, inte ens i sommartider, kan man nöjt konstatera efter att till exempel ha avnjutit två av årets bästa album under den gångna sommaren. Nails har släppt en stenkross till skiva i You will never be one of us som kommer kvala in till höga placeringar när vi summerar året i december. Grindcore utan kompromiss i ordförrådet. Russian Circles står för betydligt mer beskedliga tongångar på otroligt välkomponerade och fina Guidance som cementerar dem som kanske det bästa post metalbandet som finns. He e bara å älska ne, som vi säger i Norrland. Även Gojira - Magma och att doomhjältarna i Pallbearer släppt EP:n Fear & Fury måste nämnas som en av sommarens skivmässiga höjdpunkter. 


DILLINGER ESCAPE PLAN SLÄPPER SKIVA... OCH LÄGGER NER?
De rutinerade mathcoregalningarna i Dillinger Escape Plan har kittlat både hörselgångar och hjärnceller med deras urflippade och brutalt geniala musik i snart tjugo år men är eventuellt inne på sista versen. I en pressrelease har gitarristen Ben Weinman sagt att efter kommande skivsläpp och turnerande ska bandet ta en längre paus, vad det nu kan betyda. De vill göra en Seinfeld och sluta på topp, sägs det. Om de är på topp med nya singeln vet jag inte riktigt men att de spädde på mitt musikaliska hjärtas spännvidd när jag började lyssna på bandet i början av 2000-talet är ett faktum som hedrar dem än idag.Nu är vi igång! Det finns oerhört mycket att se fram emot i höst, förutom att svida om till höstkavajen. Spana till exempel in Loudwires kalender över kommande metal releaser på länken nedan så ser du att det kommer vara gött att leva, även när det mörknar.

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar