lördag 15 oktober 2016

I lyssningsloopen!

Det är omöjligt att hänga med i svängarna när det gäller grymma skivsläpp just nu. Hösten levererar nå djävulskt och varje vecka släpps det minst en handfull alster som är intressant nog att hamna i lyssnarhögen på diverse digitala plattformar. Det är ju nu man skulle ha lagt sin semester och tillbringat den i en ljudisolerad källare med vettigt ljud och obegränsad tillgång till chips, öl och Internet. Veckans Vrål tipsar om lite smått och gott från skivor som komma skall nedan och beordrar dig dessutom att surfa in på tuben och kolla in "Lyssningsloopen" där mycket mer finns att hitta. Och mer lär det bli.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLOTkR0GU_wBYqUnMNQ10c4gGyqcP-rpVx

KHEMMIS - Hunted
Khemmis uppföljare till sin debut, och i mitt tycke en av förra årets bästa skivor,  Absolution (2015) kommer se dagens ljus 21/10. Tre låtar har vi dock fått från bandet som beskrivit sig själva som ett "doom metal Iron Maiden". Det bådar gott och är lika välsjunget, tungt och snällt som vi är vana vid. 




ANAAL NATHRAKH - The whole of the law
Extrem och kaotisk black metal med brittiska Anaal Nathrakh som släpper nytt den 28/10 i form av The whole of the law. Vackert är det också emellanåt och jag ser mycket fram emot att höra mer än de två låtar som släppts hittills.





ULCERATE - Shrines of paralysis
New Zeeländsk death metal som med förra skivan Vermis (2013) fångade mitt hjärta med sin stämningsfulla och tekniska death metal. Jag ser verkligen fram emot Shrines of paralysis, som också den släpps den 28/10. 




IN FLAMES - Battles
Tre singlar har släppts från kommande Battles, som har beräknat ankomstdatum till 11/11. Säga vad man vill om In Flames utveckling på de senaste skivorna men på "Through my eyes" tycker jag att Anders Friden nailar rensången bättre än någonsin och det är det spår som fallit mig bäst på läppen av de tre. 


PLANES MISTAKEN FOR STARS - Prey
Posthardcoreband som bildades redan 1997 och som sedan dess hunnit splittras och återförenats igen. Trots deras många år på nacken har de flugit mig förbi tidigare. Inget har släppts på tio år men nu är man signad på Deathwish Inc. och släpper efterlängtat nytt album 21/10 i form av Prey, och det låter riktigt lovande.


CROWBAR - The serpent only lies
Andra singeln från kommande The serpent only lies, "Plasmic and pure", bådar riktigt gott och kanske kan Crowbar ta plats på Veckans Vråls lista över de bästa albumen i år, precis som de gjorde 2014 med Symmetry in black (2014). Tungt utav bara helvete är det i alla fall och albumet släpps 28/10.


Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar