söndag 9 oktober 2016

Vrålcovers!

Gränsen är hårfin när det gäller hårda bands tolkningar av mjukare musik. Guilty pleasure eller legitim underhållning, ja kanske till och med riktigt bra musik? Utförandet fäller oftast avgörandet i den frågan, men visst har det hänt att man funnit sig själv fuldiggandes till popiga metalcorebands ännu popigare versioner av diverse listhits. Kul är det i alla fall med covers och här kommer ett axplock som täcker in hela spektrat, från guilty pleasure till bra musik.

IGNITE - SUNDAY BLOODY SUNDAY (U2)
Ösig variant av U2s klassiker av melodiska hardcorebandet Ignite, som tack vare sångaren Zoltán Teglas stabila stämma ror i land det rätt bra faktiskt.HEAVEN SHALL BURN - VALHALLA (BLIND GUARDIAN)
Tyska metalband som tolkar andra tyska metalband borde ju fungera bra och Heaven Shall Burns betydligt skrikigare och tyngre variant på Blind Guardians allsångsdänga slår i mitt tycke originalet på fingrarna.COREY TAYLOR - RAINBOW IN THE DARK (DIO)
Frontmannen från Slipknot lyckas bra att förvalta "Rainbow in the dark" och dessutom förstärka dess oemotståndliga catchiness. Inget större våld har gjorts på originalet, men vi vill ju också ha vår Ronnie James Dio orörd.MOUTH OF THE ARCHITECT - IN YOUR EYES (PETER GABRIEL)
Post metal möter 80-talspop och det blir faktiskt riktigt fint att bevittna den clash of civilizations det borde vara, men inte alls blir. Mouth Of The Architect har gjort något mycket vackert av ett original som jag har noll relation med.
GHOST - BIBLE
Jag har aldrig varit någon frekvent utforskare av Imperiets låtskatt, även om det alltid infinner sig en grundrespekt inför Thåströms verk. Ghosts version av "Bibel" är en mässande och pampig historia som jag inte kan få nog av. Ghost är för övrigt ett föredöme när det gäller att både välja otippade låtar att tolka och genomföra fina tolkningar av dem.


GOJIRA - ESCAPE (METALLICA)
Jag var besatt av originalet under en period i min ungdom, och kunde lyssna på den smittande refrängen hur många gånger som helst. Gojira spelar den rakt upp och ner utan större knussel men det är trevligt ändå.Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar