fredag 18 november 2016

Det rör sig på festivalkontoren.

Trots att vi befinner oss i antitesen till sommarens ljus och värme börjar sommarens musikaliska klimax, dess festivaler, presentera sina första artistsläpp. Hur avlägset det än känns skapar det lite pirr i maggropen. Här är lite urval av det som passerat mina synapser.

System Of A Down.
Copenhell
Öppnade med att släppa System Of A Down vilket känns som ett band som säljer biljetter och som ska bli kul att se trots att allt youtube erbjuder med bandet live signalerar att det låter rätt skakigt. Sen kommer ju också Prophets Of Rage bli intressant att spana in, och likaså Every Time I Die, som stod för ett av de mest underhållande spelningarna på Roskilde 2015. I övrigt har man bland andra också släppt Airborne, Candlemass och Overkill.

Roskildefestivalen
Trots att det är en bred musikfestival brukar Roskilde leverera hög kvalitet på de tyngre akterna Hittills är det Of Mice And Men och Pig Destroyer som representerar på vrålsidan och det är väl ändå en rätt bra start. Tilläggas kan, och bör, att Foo Fighters är senaste bokningen och ett rätt kul dragplåster.

Of Mice And Men. Foto: Tom Barnes
Gefle Metal Festival
Festivalen som i somras tog över efter Getaway Rock har redan släppt en hel del namn inför sin andra upplaga. Arch Enemy, Bloodbath, Heaven Shall Burn, Paradise Lost, Sodom, Insomnium och Fleshgod Apocalypse är några av de mest namnkunniga banden som hittills är bokade.

Sweden Rock
Släppte i veckan sin första akt och det är Aerosmith som fick den äran. Tydligen ska de lägga ner efter att ha turnerat en sista sväng, bland annat då via Norje i Sölvesborg.

Känner vi peppen? Nja, men det kommer bli fint när vi väl är där.

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar