söndag 8 januari 2017

Demonstrerar: SET BEFORE US - Enigmas

Set Before Us.
Stockholmska Set Before Us gjorde det enda rätta och hörde av sig till undertecknad och tipsade om deras EP Enigmas, som släpptes i november förra året. Det gör alltid lika gott när band hör av sig och påtalar sin existens och äran att få sprida ordet är en ynnest att få.

Set Before Us bildades 2012 och har med Enigmas (2016) släppt sin andra EP. Debuterade gjorde kvintetten med EP:n Voyagers (2014) och sedan dess har de turnerat en hel del ute i Europa, bland annat i England, Tyskland, Belgien och Nederländerna med en växande fanskara som resultat. Musikaliskt ligger bandet i samma fåra som band som Parkway Drive och August Burns Red med en melodisk metalcore där gitarrerna är de bärande melodiska elementen men med en del rensång som komplement.

Enigmas är en fin fem låtar lång historia med hög hitpotential egentligen hos samtliga alster men där mitt hjärta bankar lite extra hårt till "Earth destroyer" med en riktigt catchy refräng och till singeln "Peripheral vision", samt avslutande "Dusk"Dawn". Jag refererar gärna till Parkway Drive, mitt favoritband i genren, och Set Before Us har en del formmässiga beröringspunkter med dem. Som exempel kan tas allsångskörerna på avslutande "Dusk/Dawn" samt de bärande gitarrslingorna på samma låt. Gitarrmelodierna är Enigmas och Set Before Us absolut största behållning, tillsammans med ett allmänt professionellt och kompetent genomförd metalcore som är på nivå med genrens storheter. Är man ett fan av melodiös och gitarrdriven metalcore i stil med nämnda influenser är Set Before Us ett band att hålla koll på i framtiden!
LÄNKAR:
https://www.facebook.com/SetBeforeUs/
http://setbeforeus.bigcartel.com/

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar