lördag 11 februari 2017

Lyssnat på: JANUARI

En härlig start på året har det varit, och sällan har vi skådat en sådan intressant musikvår. Alla fina konserter som väntar har det redan tjatats lite om och nya inslaget Konserter 2017 har redan fått uppdateras med mer godbitar. Även skivsläppen ser otroligt lovande ut. Nedan följer en lista med dels ett par band som jag inte hann med under 2016 och som man inte får missa, dels en massa gött som släppts i början av 2017.

God Mother.
Uada - "S.N.M"
Briljanta Metalpodden har jag att tacka för detta finfina black metalfynd. Uada gör en black metal med helt rätt avvägd mängd melodi, mörker och ös för min smak och Devoid of light (2016) är en fantastisk skiva.

Sumerlands - "The seventh seal"
Nya vågens heavy metal är här för att stanna och Sumerlands, vars hypade självbetitlade debut från 2016 är ett lysande exempel på det. Älskar den reverbdränkta sången och flörten med mitt förflutna slår an hjärtats alla strängar.

God Mother - "Between voids"
Stockholmska God Mother har precis hängt med Dillinger Escape Plan på deras spelningar i Sverige och släppte en finfin split med Artemis i fjol. Som alltid fullkomligt briljant hardcore med rensen nära till hands.

Iron Reagan - "A dying world"
Härlig crossover med attityd och en rejäl dos glimt i ögat. Nya eposet Crossover ministry släpptes i fredags och det är som vanligt riktigt god underhållning.

Kreator - "Gods of violence"
Tysk gubbthrash när den är som bäst. Nya skivan Gods of violence är otroligt mycket pepp med härliga melodiska inslag. Man blir ju också tårögd när tyska gubbar sjunger "crush homophobia" i en av sina texter ("Side by side" är låten du söker). Det finns hopp för världen, trots allt.

Frank Carter & The Rattlesnakes - "Snake eyes"
Forna sångaren i Gallows har tonat ner hardcoren och kör numera på ett rockspår som är riktigt trevligt. Radiovänligt och trasigt på samma gång. Från Modern ruins (2017). Kommer till Copenhell i sommar.

Mastodon - "Sultan´s curse"
Ett av värdens bästa band släpper nytt i år och två låtar har släppts från Emperor of sand, som hela metalvärlden väntar på med stor förväntan. Första singeln "Sultan´s curse" bådar otroligt gott och andra släppet "Show yourself" är en habil och glad historia. Följer Mastodon upp spåret på "Sultan´s curse" skivan igenom blir det här riktigt bra.

Pallbearer, Roskilde 2015. Foto: Veckans Vrål

Pallbearer - "Thorns"
Mastodon får ursäkta, men doomälsklingarna i Pallbearers kommande skiva Heartless är det släpp jag ser fram emot absolut mest i år. Efter en initial tveksamhet till första glimten från den, "Thorns", är jag nu övertygad och hoppfull, samt tror att detta blir ett av årets bästa album. Men sånt kan ju ändras. På påskafton går vi och ser dem på Pumpehuset i Köpenhamn. Det blir gött.

Code Orange - "Bleeding in the blur"
Hårt slående hardcoreband som lyckats göra en 90-talsklingande rocklåt som hade gjort Hole gröna av avund, där gitarristen Reba Meyers sjunger riktigt fint. På nya skivan Forever (2017) har bandet slängt in en del nya element men utan att förlora sin aggressiva framtoning och hårt slående hardcore. "Bleeding in the blur" sticker ut från det, på ett positivt sätt.

Demonic Death Judge - "Saturnday"
Finsk stoner metal med otroligt starkt riffbygge som ryggrad. Tackar återigen Metalpodden för tipset och Seaweed (2017) är en skiva som kommer hänga med länge under 2017.

The Great Old Ones - "When the stars align"
Fransk post black metal som på senaste alstret EOD: A tale of a dark legacy (2017) inte är så mycket post längre utan mest black metal i allmänhet. Det melodiska och atmosfäriska är dock kvar och även om jag inte tycker det når nivån på briljanta Tekeli-Li (2014) så är det riktigt stabilt och vackert emellanåt.Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar