söndag 5 februari 2017

SVART KATT, RUSSIAN CIRCLES, MESHUGGAH, THIS GIFT IS A CURSE och PALLBEARER!

Är inte på turné tillsammans. Men faktum är att dessa fem fina band, alla med den gemensamma nämnaren att de har mitt hjärta i sitt våld, besöker Öresundsregionen inom en snar framtid. Vill man se bra musik och en övertänd undertecknad ska man närvara. All info nedan. Passar på att tipsa om ett nytt inslag på sidan, nämligen en eminent lista över intressanta konserter det kommande året. Återfinns till höger.

Svart Katt.
Svart Katt - Grand, Malmö, 10/2
Jag kommer aldrig sluta tjata om det stockholmska punkbandet med rötter i Östersund som skapar en ljuvlig och ärlig punk med hög allsångspotential. Äntligen kommer de till Malmö och Grand och Rundgång Rekords är det som haft den goda smaken att boka in dem. De förgyller kvällen tillsammans med Death Valley Girls.

Russian Circles - Lille Vega, Köpenhamn, 22/2
Ett av världens bästa post metalband med senaste eposet Guidance (2016) i bagaget. Det kommer bli episkt. Pumpehuset, lillördag och dessutom sportlov. Finns inga motargument. Cloakroom supportar.

Meshuggah - Moriskan, Malmö, 23/2
Knappt har Köpenhamnsnatten tagit slut innan Moriskan får finbesök av bandet som får oss att känna oss lite smartare för varje lyssning. Live tillåts dock reptilhjärnan ta över och det kommer bli hur jävla tungt som helst.

LÄNK: http://kulturbolaget.se/konserter/2016/meshuggah/

This Gift Is A Curse.
This Gift Is A Curse - Babel, Malmö, 18/3
Svartnad hardcore med enormt hög potential som äntligen anländer till Malmö. Levereras 50% av den känslostorm jag fick inför All hail the swinelord (2015) live är detta en av årets mest minnesvärda kvällar alla kategorier. Och det vill man inte missa. Inte heller malmöitiska Palmless som har releasefest.

LÄNK: http://babelmalmo.se/konsert/170318/

Pallbearer - Pumpehuset, Köpenhamn, 15/4
På självaste påskafton slipper vi dona med ofrivilliga släktmiddagar och överdriven äggkokning. Mina absoluta doomfavoriter förgyller då regionen med färskt album med sig i 
Heartless (2017), som släpps månaden innan. Lär gråta en skvätt, när jag såg dem sist (recension här) dog jag en smula.

LÄNK: http://pumpehuset.dk/koncerter/pallbearer/

För att vara vårvinter är det ovanligt mycket fint som är ute på vägarna i år. Andra intressanta konsertdatum framöver, som jag definitivt hade närvarat på om jag sluppit jobba och varit ekonomiskt bättre stadgad, är dessa:
Kreator + Sepultura + Soilwork + Aborted - Amager Bio, Köpenhamn, 6/2
Dillinger Escape Plan - Pumpehuset, Köpenhamn, 9/2
Truckfighters - Mejeriet, Lund, 2/3
Gojira + Code Orange + Car Bomb - Vega, Köpenhamn 9/3
Ash Borer + Vanum + Fòrn + Lycus - Loppen, Köpenhamn, 14/4
Napalm Death + Brujeria + Iron Reagan - Amager Bio, Köpenhamn, 25/4

Med hopp om ett fantastiskt konsertår!

Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar