söndag 5 mars 2017

Malmöitisk grindcore; RESONANCE CASCADE/JÄRNBÖRD + THE ARSON PROJECT

När man väl lyfter på stenen så hittar man mer och mer gott att förtära. Så har det verkligen varit med Malmö och dess vrålfynd, och stadens utbud av kvalitetsmusik i min kännedom har just nu en exponentiell utveckling. Två hyperintressanta grindsläpp märkt 040 har sett dagens ljus den senaste tiden.

Resonance Cascade.
RESONANCE CASCADE/JÄRNBÖRD - Hyperakusi
Två sprillans nya namn för min del som slagit sina påsar ihop på spliten Hyperakusi (2017) men där Resonance Cascade har namnkunnigt ursprung med medlemmar från doombandet Pyramido och death metalveteranerna i Deranged, band som det skrivits om på Veckans Vrål innan. Nu är det varken doom eller death metal det handlar om i Resonance Cascade, utan kompromisslös grindcore utan vidare knussel. En härligt tempoväxlande sådan som aldrig faller i den slentrianrens som grindcore av sämre kvalitet kan fastna i. Det här är riktigt bra grind, rätt och slätt. Järnbörds bidrag till Hyperakusi är en något skitigare variant med en ljuvlig kombo av crust och grindcore, allt framvrålat på svenska. Mycket välskrivet och frustande argt på samma gång.

Hyperakusi får en att känna samma känsla som när man ramlade över någon hemgjord guldklimp i kassettformat på det glada 90-talet. Både Resonance Cascade och Järnbörd behärskar sitt hantverk med bravur och jag ser fram emot att följa dessa båda Malmöband framöver.

LÄNKAR:
https://resonancecascadegrindcore.bandcamp.com
https://www.facebook.com/jarnboerd/
THE ARSON PROJECT - Disgust
Kompetent grindcore som inte är nytt för undertecknad utan som jag faktiskt följt med intresse ända sedan 2013, då en vänlig själ och ingift släkting tipsade om detta då småländska grindcorefynd. Disgust (2017) lanseras som bandets debutalbum och har hög kvalitet på allt från produktion till låtskrivande. Underbart underhållande och över på dryga tjugo minuter, en stund som du vill upprepa om och om igen.

The Arson Project.
LÄNK: 
https://thearsonproject.bandcamp.com/Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar